Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Sigurno ste i sami nekada poželeli da uzmete stvari u svoje ruke i promenite nešto u svom enterijeru, na primer – počevši od nove boje za zidove. Sada je to veoma lako uz veliki izbor farbi i četki, kojima se mogu služiti čak i potpuni amateri, i veoma lako stvoriti kutak po svom ukusu, koji će se neminovno razlikovati od svih ostalih.


Ako biste da započnete ovakav Uradi-sam projekat, donosimo Vam ideje kako da inspirativno iskoristite boje za zidove, a da Vam pritom rad bude zabavan i lak.


Različite boje za zidove dečje sobe

boje za zidove za deciju sobu
Kako boje za zidove dečje sobe treba često menjati radi higijene, a pogotovo radi estetskog efekta u slučaju da Vaše dete prelazi iz detinjstva u tinejdžersko doba, to je ujedno i najlakše krenuti od farbanja zidova.
Za mlađi uzrast možete birati nijanse ružičaste boje za zidove za sobe devojčica, odnosno plave za zidove soba dečaka. Kako biste razbili ove stereotipne boje, koristite zidne stikere ili samolepljive tapete sa omiljenim crtanim junacima svog deteta. Oni su ujedno veoma laki za postavljanje.


Tinejdžerske sobe već mogu „podneti“ i ozbiljnije „eksperimente“, a kao posebno zanimljive izdvajaju se boje za zidove u ljubičastim tonovima za devojčice, odnosno tamnoplavim za dečake. U prvom slučaju boje za zidove možete upariti sa bledožutim i jarkim pink detaljima, poput jastučića i ramova za slike, koji će dodati završni pečat. U sobama tinejdžera se pak mogu kombinovati pruge ili tapete sa motivom drveta i boje za zidove u tamnijim nijansama plave, te će sve asocirati na plavetnilo mora i brodove.


Moćna crvena i umirujuća plava – dobitna kombinacija


Evo jedne od kombinacija koje dekorateri posebno predlažu za dnevni boravak i trpezariju, pogotovo u kombinaciji sa tamnijim braon nameštaj ili, još bolje, belim.
Ove dve nijanse boje za zidove savršene su jer su u kontrastu: dok crvena pokreće, plava umiruje, te dobijate spoj podsticaja i relaksiranosti.


Jače nijanse crvene spojite sa tamnijim tonom plave boje za zidove tako što ćete prvu boju koristiti za šare geometrijskih oblika, koje možete po sopstvenom nahođenju i sami napraviti uz pomoć obične molerske trake.


Šare, pruge i tapete + aktuelne boje za zidove


Naravno, standardne boje za zidove, poput uvek aktuelne bele ili sve dominantnije bež, lako ćete osvežiti i u prostor uneti dimaniku uz pravljenje različitih šara, dodavanje bordura ili samolepljivih tapeta.
Najpre treba posebno izdvojiti sve nijanse sive boje za zidove kao veoma popularne i zahvalne za kombinovanje. Možete je uparivati sa braon detaljima – na primer, tri tanke linije koje će uokviriti zid – ili žutim akcentima – poput šarene bordure po sredini zida sa upadljivo žutim motivima.


Ledena nijansa plave boje za zidove koja se nalazi na samoj granici sa sivom takođe je interesantna kao pozadina za dodavanje belih pruga, koje možete izvlačiti farbom ili lepiti uzane trake belih tapeta. Na ovaj način se brzo osvežavaju prostori koji su donekle jednolični, a ovaj spoj možete upotrebiti i za samo jedan zid. U kombinaciji sa belim nameštajem biće pun pogodak.


Na samom kraju, razmislite o uklapanju svetlije nijanse bež boje za zidove sa jednim zidom koji će prekriti braon tapeta. Ovako ćete utopliti prostor koji često deluje hladno ako se u njemu koriste samo svetli neutralni tonovi.