Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

 

Stilovi kuhinja

 

 

Nebitno da li imate moderan ili tradicionalan pogled na svet, pomoću nekoliko kratkih saveta unesite deo sebe u Vašu kuhinju. Kreirajte sami svoj stil i na taj način napravite kuhinju koja Vam najviše odgovara. U nastavku je opisana nekolicina mogućih rešenja kada je stil kuhinje u pitanju.

 

 

Azijski stil 

 

Ovaj stil karakterišu harmonija i ravnoteža Vaše kuhinje. Čine ga prirodni elementi, kao što je pod od bambusovog drveta i kamene radne ploče. Svi elementi kombinovani su sa jasnim arhitektonskim linijama. Paleta boja treba biti jednostavna  i svetla, a kuhinjski uređaji u skladu sa celokupnim dizajnom. Azijski stil kuhinja poseduje autentične detalje, kao što su umetnine i papirni lusteri, koji pružaju savršene elemente za adaptaciju vašeg novog izgleda kuhinje.

 

 

Stil kolibe

 

Za ovaj stil kuhinje odnosno izgled kao što je u planinskim kolibama, najbitnija je jednostavnost. Stil kolibe je opušten i neformalan, i savršen je ukoliko želite opuštenu atmosferu u Vašoj kuhinji. Savetuje se da elementi kuhinje ovog stila, budu u boji svetlog drveta ili da se već postojeći elementi oboje u sjajnu belu boju. Posuđe, kolekcije i porodično nasleđe možete smestiti na otvorenim policama.

 

 

Mediteranski stil 

 

Kuhinja mediteranskog stila je živa, kombinovana sa starom toplinom i teksturom. Karakterišu je arhitektonski  detalji  u vidu lukova. Paleta boja sastoji se od žute, narandžaste, crvene i boje žita. Obavezan element je veliki porodični sto, pa je neophodno voditi računa o rasporedu ostalih elemenata u prostoru. Ostale osobine ovog stila su upotreba starinskih ručki na istrošenim vradima ormarića, kao i boja i karakter zidova Starog sveta.

 

Stil kuhinja - Englesko selo

 

Ova kuhinja je neobavezna i ugodna. Englesku seosku kuhinju karakteriše kombinacija tradicionalnog stila sa daškom farmerskog. Jasna paleta boja, potom stari nameštaj i zavese sa cvetnim dezenima su jednostavno rešenje da se u vašu novu kuhinju unese ovaj stil. Za ovaj stil neophodno je da površine budu takve da se lako održavaju, kao što su radne ploče od opeke i kamena. Ormariće birajte u boji višnje, da bi prostor zračio toplinom. 

 

 

Stil kuhinja - Francusko selo

 

Stil Francuske seoske kuhinje predstavlja toplo i udobno mesto za okupljanje porodice i prijatelja. Paleta boja sastoji se  od plave, crvene, zelene do žute, i  odražava prirodu. Ormarići i zidovi odaju trošni izgled Starog sveta. Nameštaj, takođe istrošen i star, slojevi materijala i detalji kao što su boce i košare, odlični su detalji za ovaj stil.