Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Savršen sklad boja i drveta u vašem domu

 

Doselili ste se tek nedavno i planirate da unesete život u svoj dom? Rešenje nije uvek u kupovini nekog akcijskog nameštaja, ugaone garniture i tome slično. Često je idealno rešenje upravo pred Vama – stari nameštaj iz Vašeg ranijeg stana ili kuće – može biti taman ukoliko ga prefarbate svežim bojama za drvo koje će uneti nov život tom nameštaju. Na ovaj način ćete uštedeti novac, a i imaćete priliku da testirate svoje sposobnosti.

 

Dajte nameštaju akcenat nekom upadljivom bojom za drvo

 

Budite krativni, budite unikatni. Uvek postoji nešto što do sad nije viđeno. Uz pomoć Vaše mašta iskreirajte idealnu kombinaciju boja za drvo koje ćete naneti na nameštaj. Krenite redom – prvo treba nabaviti stari nameštaj. To i nije toliko teško, ako imate – prenesite iz svog ranijeg stana i neka posao počne! Prvenstveno istresite prašinu iz starog nameštaja kako bi boje za drvo koje nanosite bile pravilno nanete.

 

Nakon toga pređite čitav nameštaj vlažnom krpom. Kada ste završili za prašinom, uzmite šmirglu i skinite stari sloj. Tada sledi zanimljiviji deo – farbanje, tj. nanos boja za drvo. Farbanje iziskuje veoma lake i pristupačne „alate“ kao što su valjak i četkica za farbanje. Još jedan način uštede, nema potrebe da bacate novac na skupe proizvode za farbu. Krajnji cilj je da unesete živost u stari nameštaj pomoću prave boje za drvo. Nijansu boje za drvo treba birati tako da bude u skladu sa osvetljenjem i ostalim bojama u datoj prostoriji. Ako prvi put radite ovo – nemojte odmah da krenete sa farbanjem čitavog nameštaja. Uzmite jedan manji deo koji će Vam služiti kao test objekat. Nanesite prvi sloj boja za drvo, i ostavite da odstoji desetak sati. Posle toga pređite i drugi put. Kada ste završili nanos ova dva slova boja za drvo probajte kako izgleda ovaj test objekat na dnevnom svetlu, kao i na veštačkom. Ako Vam se dopadne kombinacija – nećete imati težak posao i sa direktnim nameštajem koji ste odlučili da restaurirate.

 

boje za drvo

 

Kreirajte sami uz prave boje za drvo

 

Naveden način Vam omogućava da budete „sam svoj majstor“ i tada neće biti potrebe da angažujete majstora za tako jedan manji posao. Boja za drvo nisu teške za nanošenje. Zaista iziskuju veoma malo truda. Budite i kreativni, budite umetnik, ipak su boje povezane sa ljudskom psihom.

 

Svaka boja ima svoj efekat na ljude i zato ipak treba biti pažljiv prilikom odabira boja za drvo. Drvo i nakon više godina može da živi, odnosno treba voditi o njemu računa kao da je živo biće. Treba koristiti razne premaze kako biste produžili život samom drvetu. Boje za drvo su tu kao sjajno sredsto ulepšanja Vašeg doma. Nemojte uvek da birate svoju omiljenu boju, gledajte da se one uklapaju sa ostalim delovima enterijera. Treba da postoji sklad između zidova, nameštaja i ostalih elemenata koji se nalaze tu.

 

Kada je sve gotovo – odnosno kada završite sa nanosom boja za drvo na Vaš stari nameštaj, videćete da ste odabrali pravu stvar. Shvatićete da nije uvek bolje ono što je novo. Nekad i stara stvar može da zrači novom energijom. Koristite više boja za drvo kako biste ojačali utisak u Vašem domu.