Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Namestaj za dnevne sobe

 

 

Najbitniji deo svakog stana jeste dnevna soba. Uloga dnevne sobe jeste da obezbedi prijatan boravak ukućana i da dočeka goste. Postoji nekoliko stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom opremanja dnevne sobe. Potrebno je voditi računa o stilu, načinu kupovine elemenata (setovi ili pojedinačno), bojama zidova i dr.

 

 

 

Namestaj za dnevne sobe - stil

 

 

Pre početka adaptacije Vaše dnevne sobe, prvo se odlučite za stil. Potrebno je napraviti dobar plan, jasno definisan stil jer ćete na taj način uštedeti dosta vremena i novca. Standardne greške koje se dešavaju prilikom odabira stila, jesu kada neko pokuša da pomeša dva ili više stila koja nisu uopšte komplementarni. U praksi, dizajneri često miksuju stilove, ali oni su profesionalci pa samim tim znaju šta rade. Savetuje se da sami ne pokušavate da eksperimentišete. Tipičan primer mešanja stilova jeste kada pokušate da u istu prostoriju ubacite dve stolice različitog dizajna. Namestaj za dnevnu sobu zahteva stil koji u potpunosti odgovara ukućanima.


 

 

Namestaj za dnevne sobe - elementi enterijera

 

Nakon što ste se odlučili za stil vaše dnevne sobe, potrebno je doneti odluku koji će se elementi naći u istoj. Prvo pitanje koje postavlja jeste da li kupovati namestaj u garnituri ili pojedinačno. Garniture odnosno setovi su mnogo praktičniji jer su svi komadi nameštaja istog stila i dizajna.Međutim, kupovina nameštaja u setovima povlači za sobom i veće cene. I pored toga kupovina setova nameštaja može biti ekonomično rešenje za popunjavanje Vaše dnevne sobe.

 

Ukoliko je odluka da se svaki komad nameštaja kupuje pojednačno, odnosno posebno, onda verovatno imate dizajnerske sposobnosti. Savetuje se da izabrani komadi nameštaja budu istog ili približno istog stila. Kao što je već rečeno, mešanje stilova može biti jako rizičan potez jer se rizikuje narušavanje izgleda dnevne sobe. Takođe. potrebno je obratiti pažnju na materijal od kojeg je nameštaj izrađen.

 

Namestaj za dnevne sobe - materijal nameštaja

 

Materijal igra bitnu ulogu jer su veliki kontrasti u materijalima često razlog nabacanosti i neurednosti. Nameštaj može biti izrađen od nekoliko vrsta materijala. Materijal koji Kroner koristi prilikom izrade nameštaja po meri jesu univer, medijapan, staklo, okovi... 

 

Nakon odabira materijala budite pažljivi prilikom odluke o dezenima. Dezeni su obično veliki izazov jer će prostor izgledati neprivlačno ukoliko su dezeni isti ili slični.

 

 


 Namestaj za dnevne sobe - zidovi

 


Kada su zidovi u pitanju potrebno je doneti odluku da li će biti beli, u boji, ili će možda imati tapete. nema potrebe naglašavati da boje zidova itekako utiču na to kakav će se nameštaj naći u dnevnoj sobi. Ukoliko je odluka da Vaši zidovi budu u boji, predlažemo krečenje u nijansama toplih boja, Grupu toplih boja čine crvena, narandžasta i žuta. Ove boje simbolišu optimizam, razdraganost i sreću.

 

 

 

Neki dizajneri tvrde da svaka dnevna soba treba da ima svoje fokusno mesto. U savremenim enterijerima tu su često TV i muzički uređaji koji uglavnom stoje na komodama ili u vitrinama. Dnevna soba je deo ambijenta koji se često menja i razvija. Zbog toga je potrebno imati strpljenja i ne treba žuriti.