Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Namestaj za decije sobe

 

 

Svaki roditelj želi da njegovo dete dobije najbolje stvari i da učini da njegov kvalitet života bude besprekoran. Jedan od važnijih elemanata prilikom odrastanja deteta jeste životni prostor u kojem provodi svoje vreme. Prostor treba biti u skladu sa godinama deteta i mora odgovarati njegovim potrebama. Decija soba oslikava detetovu ličnost.

 

 

 

Deciji nameštaj - Namestaj za decije sobe

 

 

Dečija namestaj mora biti mulitfunkcionalan, odnosno mora imati mogućnost da bude u skladu sa rastom deteta. Na tržištu se danas može pronaći veliki broj stolova i stolica, kreveta, i mnogih drugih elemanata u okviru ponude za nameštaj za dečije sobe. Savetuje se da se prilikom odabira decijeg namestaja odabere ona vrsta nameštaja koji će vremenom transformisati kako bi izašao u susret potrebama deteta. Primer ovakog razmišljanja je da recimo dečiji sto može poslužuti i kao mesto za odlaganje stvari.

 

 

 

Kako namestaj za decije sobe treba da izgleda ?

 

U opštem smislu, namestaj za decije sobe trebao bi da bude :

 

  • Lagan
  • Bezbedan
  • Anatomski
  • Ekološki
  • Udoban
  • Svetao i lep

 

Kada kažemo da nameštaj treba da je lagan, mislimo na to dete može samostalno da ga pomeri na mesto na koje želi.Bezbednost je jako bitna stvar kada su deca u pitanju jer dete ume da bude nemirno pa je samim tim bezbedan nameštaj preventiva od povreda. Da bi se deca pravilno razvijala, odnosno da ne bi došlo do devijacije kičme i drugih delova tela, nameštaj za dečije sobe mora biti anatomski, odnosno projektovan za pravila razvoj dece. Nameštaj za dečije sobe mora zadovoljiti i ekološke standarde, da bi dete bilo okruženo zdarvim materijalima. Kao i za svaki drugi komad nameštaja i ovde je udobnost bitna. Što je nameštaj svetiliji i lepši to dete shvata da ga treba čuvati i brinuti o njemu. 

 

 

 

Kako odabrati namestaj za decije sobe ?

 

 

Svaki roditelj postavlja sebi pitanje kako odabrati pravi namestaj za decije sobe, a da pri tome odgovor taj isti nameštaj odgovori na sve zahteve. Ako pričamo o krevetima, poželjno je da bude na sprat, pa iako je u pitanju jedno dete. Donji deo se može koristiti kao mesto za igru prevučeno zavesom u vidu šatora, pa je samim tim multifunkcionalnost ispoštovana. Ukoliko je školsko dete u pitanju, prostor ne sme biti natrpan nameštajem jer je deci potreban prostor za odlaganje stvari i za igru. Zaključak je da nameštaj za dečiju sobu treba biti mali i funkcionalan. Treba voditi računa i o dizajnu nameštaja, jer kao što je navedeno, ukoliko je nameštaj lep, dete će se odgovornije ponašati prema njemu.

 

Treba imati na umu, da dete mora biti zadovoljno svojom sobom, odnosno da treba da bude srećno i zadovoljno kada provodi vreme u njoj.

 

Kroner u okviru svoje ponude nudi i izradu nameštaja po meri kako za dečije sobe tako i za ostatak vašeg enterijera.