Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Materijali za namestaj po meri - medijapan

 

Medium density fiber (MDF), odnosno medijapan jeste materijal koji se dobija presovanjem fino mlevenih drvenih vlakana. Služi kao industrijska zamena za masiv. Ovaj materijal se u prodaji može naći kao oplemenjeni medijapan. To znači da je čvršće presovan sa fabrički pripremljenom površinom za lakiranje. Takođe u prodaji se može sresti i sirovi medijapan, kod kojeg je manja gustina presovanja ali bez oplemenjenog zavšnog sloja.

 

Medijapan je materijal koji  se sve češće koristi u izradi nameštaja. Veoma je lak za obradu i lakiranje. Nameštaj od medijapana uglavnom se odnosi na izradu elemenata nameštaja koji su vidljivi. 


 

Izrada namestaja po meri - namestaj od medijapana

 

Kada je reč o medijapanu u procesu izrade nameštaja po meri, on se lakira, u zavisnosti od želje kupca u mat, polu mat ili lakom za visoki sjaj. Najnovija tehnika obrade medijapana kod nameštaja, je plastificiranje 3D folijama.

Uz pomoć 3D folije, izrađuje se nameštaj sa raznim šarama i u nameštaj raznih dezena. Proces plastificiranja medijapana, uključuje sve elemente za izradu nameštaja po meri. U te elemente spadaju kuhinjski elementi, nameštaj za kupatilo, ormani, stolovi i dr.

 

 

Namestaj po meri - Furnirani medijapan

Furnirani medijapan je medijapan različitih debljina, presvučen prirodnim drvetom. “Kroner” u ponudi pored standardnog izbora furnira (orah, hrast, jasen, trešnja, bukva, javor i sl.), nudi i egzotične furnire (kalvados - grčka jabuka, wenge, zebrano, tikovina, mahagoni, američki orah I sl.)

 

Površina medijapana se obrađuje brušenjem, a potom se i višeslojno lakira. Poliranjem poslednjeg sloja dobija se površina visokog sjaja.

 

Medijapan ploče se uglavnom koriste u industriji nameštaja. 

 

“Kroner” ne koristi sirovi medijapan!