Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Dečija soba bi trebalo da vam bude najbitnija kada je u pitanju planiranje krečenja i odabir boja za vaš dom. Dete bi trebalo da boravi u prostoriji koja odiše srećom i prijatnošću. Ukoliko soba vašeg deteta nije obasjana sunce tokom dana, boja kojom krečite njegovu sobu mora biti svetle nijanse. Ono što je najbitnije je da efekat krečenja bude pozitivan.

Dete se mora osećati spokojno u prostoru u kome najviše vremena provodi. Nameštaj takođe birajte u svetlim nijansama ili u kombinaciji više boja. Dete će u toj sobi odrastati a ono što vi želite je da odrasta srećno i spokojno. Ukoliko sami ne znate koju boju, ili kombinaciju više boja biste izabrali posavetujte se sa stručnjacima.

Zelena boja je najefektnija. Ona čini da se u prostoriji osećate mirno i opušteno. Takođe deluje pozitivno i ima tendenciju širenja dobre energije. Ukoliko vam nije omiljena boja inače nemojte dozvoliti da vas to sputava. Zelena boja za zidove sama ili u kombinaciji sa drugim bojama će prostoriji pružiti željeni efekat. Zelenu boju možete kombinovati sa belom i time dati osećaj konstantne svežine u sobi vašeg deteta. U tom slučaju se savetuje da i nameštaj bude belo zelene boje.

Takođe neki elementi ili delovi nameštaj amogu biti roze boje. Prilikom krečenja i stilizovanja dečije sobe se možete igrati sa kombinacijama veselih boja jer detetu to baš i treba. Šareni zidovi ili pojedini elementi u sobi će razvijati njegovu percepciju, maštu i kreativnost. Zidove okrečene u zeleno takođe možete oplemeniti sa samolepljivim tapetama. Njih možete pronaći u razlićitim dezenima.

Bitno je da osnova bude zelena i svaka druga vesela boja je dobro došla da se ukombinuje sa zelenom. U kombinaciji sa zelenom ide savršeno i svetloljubičasta. Ona će takođe kao i ružičasta oplemeniti ambijent okrečen u zeleno i dati mu dodatnu vedrinu. Kada krenete u kupovinu boje, prethodno izmerite površinu koju je potrebno okrečiti, da se ne bi desilo da vam zafali ili ostane viška farbe. Nabavite sav potrebni alat, zaštitu za sebe i nameštaj i krenite na posao.

Potrebno je sobu izvetravati često kako bi se zidovi što pre osušili. Prividne fleke prilikom krečenja će brzo nestati jer je to zapravo sušenje boje, koje se postepeno odvija. Najbolje je okrečiti minimalno 2 puta zidove kako bi boja dobila na intezitetu.