Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Kancelarijski nameštaj - radni i kompjuterski stolovi

 

 

Savremeni način poslovanja zahteva upotrebu računara. Gomile papira polako izumiru i sve se seli u elektronski format. Danas se poslovanje preduzeća ne može zamisliti bez kompjutera. 

Kompjuteri za sobom povlače i adekvatan kancelarijski nameštaj, kako bi poslovanje bilo na optimalnom nivou. Postoji širok izbor radnih i kompjuterskih stolova kao deo kancelarijskog nameštaja.

 

 

 

Kancelarijski nameštaj - Radni stolovi

 

 

Radni sto je obavezan deo nameštaja svake poslovne kancelarije. Obično svaki zaposleni ima svoj radni sto i ne treba zanemariti vreme koje se provodi za njim. Zaposleni dnevno u proseku provode oko osam sati na poslu od čega većinu za radnim stolom. Upravo zbog toga treba voditi računa kakav izgled i dizaj ima kancelarijski nameštaj, u ovom slučaju radni sto. On mora biti prilagođen svakom zaposlenom u zavisnosti od fizičkih predispozicija individue.  

 

Prilikom odabira radnog stola, potrebno je definisati njegov izgled i dizajn. Naravno najbitniji deo jeste radna površina, na kojoj se obavlja celokupan radni zadatak. Ta površina ne treba biti zatrpana raznim papirima, olovkama i dr. Zbog toga, ovaj kancelarijski nameštaj ima mogućnost ugradnje fioka koje će poslužiti za odlaganje nepotrebnih stvari i predmeta.

 

Kancelarijski nameštaj takođe spada u izradu nameštaja po meri. Potrebno je imati jasnu viziju prostorije, odnosno kancelarije u kojoj će se stolovi i drugi kancelarijski nameštaj nalaziti.

 

 

Kancelarijski nameštaj - Kompjuterski stolovi

 

 

Prilikom odabira kompjuterskog stola za Vašu kancelariju, vodite računa o materijalu od kojeg je izrađen, ali i o kvalitetu. Boju, dimenzije i dizajn samog stola birate na osnovu svojih potreba i želja. Kancelarijski nameštaj u vidu kompjuterskog stola, može biti različitih oblika, u zavisnosti gde će kompjuter stajati.

 

Kompjuterski stolovi su specijalno dizajnirani u odnosu na svoju svrhu. Imaju predviđeno mesto za svaki od delova računara ( tastatura, monitor, miš...). Prilikom odabira kompjuterskog stola treba se zapitati koliko vremena provodimo za njim i koja je njegova svrha. Naravno prva stvar na koju treba obratiti pažnju jeste veličina prostora, odnosno kancelarije u koju planiramo da smestimo kancelarijski nameštaj. Kompjuterski sto mora biti u skladu sa ostalim elementima nameštaja.

 

 

Kancelarijski nameštaj - Oblici kompjuterskih stolova

 

Kompjuterski stolovi uglavnom imaju pravougaoni oblik. Takav oblik pristaje uza zid. Oblik stola zavisi pre svega od njegove namene.

 

-Ugaoni kompjuterski sto je odlično rešenje za male i ograničene prostorije. Ovaj kancelarijski nameštaj je kompaktan i lako se postavlja u ugao prostorije. 

 

-Kompjuterski sto u obliku slova L je veoma koristan jer ima veliku radnu površinu.,

-Kompijuterski sto u obliku slova U je dobro rešenje ako je potreban prostor za odlaganje i skladištenje stvari koje u svakom trenutku moraju biti na dohvat ruke - papiri, dokumenta. Ovakvi stolovi zahtevaju veće dimenzije kancelarije.