Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Idealne boje za kancelariju

 

Možda na prvi pogled deluje nevažna činjenica kako nam izgleda kancelarija, ali kada se sagleda malo bolje i kada proračunamo vreme koje se provede na radnom mestu, mnogi će uvideto da najveći deo svog vrmena provodimo upravo u kancelariji. Savremeni brz život nametnuo je trend višesatnog boravka na radnom mestu. Ova činjenica bi trebalo da nam otvori oči i da počenemo da razmišljamo kako da poboljšamo svoj radni prostor, a samim tim i sopstvenu produktivnost i raspoloženje. Najbolje je uvek početi od zidova, izbora boja i vrste farbe ili kreča koje će se koristiti.

 

Kvalitet boja za zidove

 

S obzirom na to da se kancelarije kreče redje nego životni prostor, važno je izabrati što kvalitetniju i trajniju boju za zidove. Isto tako, zidovi bi trebalo da budu ravni, bez reljefnih delova da bi se skupljalo što manje prašine.

 

Perive boje za zidove su sada mnogo dostupnije i idealne su za prostore gde se kreće i zadržava veći broj ljudi i gde postoji veća mogućnost za mehaničkih oštećenja. Kod ovih boja za zidove film je mnogo čvršći i otporniji na mehanička oštećenja. Ove boje za zidove zahtevaju i do dve trećine manju količinu u odnosu na proste neperive boje. Perive boje za zidove se mogu naći u velikom spektru boja, a mogu se izabrati kao mat, polumat i visoki sjaj.

 

Ukoliko ipak smatrate da perive boje za zidove zahtevaju previše novčanih ulaganja, možda možete naći kompromis. Za donju polovinu zidova, koji se najviše prljaju i oštećuju izaberite kvalitetniju perivu boju, a za plafone i gornje polovine zidova možete izabrati neku pristupačniju varijantu.

 

Značenje boja za zidove

 

Boje za zidove u vašoj kancelariji ne bi trebalo da birate nasumično i po principu „nije važno“. U zavisnosti od toga u čemu se sastoji vaš posao, kao i vašeg tipa ličnosti trebalo bi i da prilagodite boju za kancelarijske zidove.

 

Bela boja je rešenje za sve one prostore gde je potrebno postići „sterilan“ i čist izgled. Ova boja na zidovima doprinosi vizuelnom povećanju prostorije. Belom bojom ćete postići i svetliji izgled. Obratite pažnju na to da previše bele boje doprinosi tome da celokupna prostorija može izgledati nepristupačno i neudobno.

 

Crvena boja bira se za one prostorije gde je potrebno brzo donositi odluke, gde se ceni borbenost i ažurnost. Ovo je boja strasti, uzbudjenja i snage. Previše ove boje može voditi u agresiju i preterano napetu i svadjalačku atmosferu pa bi trebalo biti umeren sa njom.

 

Plava boja doprinosi osećaju smirenosti i opuštenosti. Smatra se da plava boja na zidovima doprinosi većoj produktivnosti zaposlenih, i idealna je za poslove računovodstva i sličnih. Ovi poslovi zahtevaju preciznost, smirenost i mnogo koncentracije što plava boja omogućava.

 

Zelena je takodje boja koja doprinosi smirenosti i boljem zdravlju. Deluje umirujuće a neki psiholozi tvrde da je sposobnost čitanja veća kada ste okruženi zelenom bojom.

 

boje za zidove

 

Žuta boja je vesela i topla, a tako i deluje i na ljude koji rade u kancelarijama sa žutom bojom zidova. Ova boja doprinosi podizanju energije i snage ali treba biti pažljiv, u prevelikim količinama može dovesti do besnih izliva viška nakupljene energije.

 

Kancelarija kao druga kuća

 

Velika količina vremena koju provodimo u kancelariji govori u prilog tome da bi trebalo veću pažnju da posvetimo uredjenju tog enterijera. Boja za zidove može biti od velikog značaja i za udobnost, i za zdravlje i čistoću, ali i za stanje duha svih onih koji mnogo vremena provode na radnom mestu. Imajte u vidu da veća ulaganja u kvalitet boje za zidove doprinosi njenoj dugotrajnosti i postojanosti. Boja za zidove je važan detalj i nemojte odustajati dok ne pronadjete baš ono što vam u potpunosti odgovara.