Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Dvopersonski kreveti

 

Prema istraživanjuma, čovek provede trećinu svog života spavajući. Kvalitet spavanja utiče na zdravlje čoveka. Dobar san obnavlja telo i duh, dok intimnost spavaće sobe pruža romantične trenutke, posebno ako je krevet za dvoje u pitanju.

 

Čoveku je potrebno minimum 7 sati sna dnevno. Ukoliko delite krevet za partenerom, Vaš san je često ometen samim pokretima osobe pored Vas. Istraživanja govore da se osoba u proseku okrene 40 - 60 puta tokom sna. 

 

Naravno, sve to ne znači da vašeg partnera pošaljete na kauč, već da jednostavno pažljivo odaberede krevet koji ćete deliti tokom noći. Kreveti za dvoje mogu biti različitih oblika i dimenzija i mogu se izrađivati po merama. Dizajnere danas privlače četvrtasti, okrugli i elipsoidni oblici. Najbitniji element u dizajnu kreveta jeste materijal. Ranije se koristilo puno drvo, a danas se prešlo na obloge od furniranog drveta, mebl štofova, veštačke i prirodne kože.  Kreveti mogu biti obojeni u jarkim bojama, izrazito tamnim ili svetlim tonovima.

 

 

Okrugli kreveti

 

Okrugli kreveti mame čoveka da iz nekog razloga poželi malo da prilegne, da se odmori i uživa. Verovatno zbog svog oblika, kruga koji je savršen u svakom pogledu. Okrugli kreveti ne utiču mnogo na kvalitet sna, ali je svakako prvi kontak sa njima jako prijatan baš kao i momenat kada se ujutru probudite. 

 

Prilikom kupovine okruglih kreveta neophodno je voditi računa o njihovim dimenzijama. Ako ovi kreveti služe za dvoje ljudi, onda će biti potrebna znatno veća prostorija.