Anketa
Kako ste pronašli naš sajt ?
Putem preporuke
Putem google pretrage
Sa društvenih mreža
Ostalo
Rezultat

Biblioteke i police

 

Biblioteke u dnevnoj sobi služe za čuvanje knjiga i zauzimaju veliki deo prostora dnevnog boravka. Ubog toga su one pogodne za veće prostorije. Za razliku od njih, police za knjige i dekorativne elemente zauzimaju manje prostora i samim tim su pogodnije za manje prostorije. Mogu se postaviti na zid  ili na pod, i daju posebnu čar uređenju prostorije.

 

 

Police za TV uređaje

 

 

Police koje služe  za Tv uređaje,u velikom broju slučajeva zauzimaju centralni deo dneve sobe svakog stana, kuće. U današnje vreme njihova funkcija se proširila i na dečije i spavaće sobe. Takođe nije retka pojava da ih sretnemo i u prostorijama za obedovanje. 
 

Police postaju osnovni komad nameštaja, koji se prilagođava zahtevima korisnika i prostora. Police takođe mogu imati ulogu pregradnog zida, i na taj način prave arhitektonski element.

 

U dnevnom boravku se uglavnom postavljaju na centralni zid. U tom slučaju obavezan element uz policu jeste TV. Televizor obično diktira položaj police u prostoru, u odnosu na svetlost. TV treba da stoji bočno od prozora, kako svetlost ne bi bila direktno uperena u ekran.

 

 

Zidne police

 

 

Danas police nisu više samo nosači za knjige i ukrasni elementi. Police su danas postale inovativne i savremene skulpture u prostorijama.

 

Kroz svoju funkcionalnost i estetiku  police su dobile važnu ulogu u dekoru svakog doma ili kancelarijskog prostora i često zamenjuju pregradne zidove.

 

Police nisu više samo nosači za knjige, aksesoari i ukrasni predmeti, one su danas postale inovativne, savremene skulpture u prostoru. Dakle dobile su višenamesku funkciju.

 

Kreativni dizajneri stvorili su neverovatne oblike zidnih polica. Ove police svojom atraktivnošću, pored biblioteke, mogu krasiti i druge prostorije u enterijeru.Izrađuju se od raznih materijala kao što su drvo, pleksiglas, inoks, metal i dr. U zavisnosti od potreba i namene, police se mogu pozicionirati nisko ili visoko, horizontalno ili vertikalno, odnosno kombinovano.